facebook
twitter
logotype
deco
img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
img10
img11

Επικοινωνία

Ν.Ο.Κ.Β.
Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
Για πληροφορίες:
Κ: 6948 394500
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ν.Ο.Κ.
Μαρίνα Αλίμου, Άλιμος

Για πληροφορίες:
Κ: 6948 394500
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ναυτικός Όμιλος Πάρου
Παροικιά, Πάρος

Για πληροφορίες:
T: 22840 21800
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ναυτικός Όμιλος Άνδρου Για πληροφορίες: K: 6907211511

Pics

 • WindSurfSchool-21.jpg
  big image
  WindSurfSchool-21.jpg
 • WindSurfSchool-10.jpg
  big image
  WindSurfSchool-10.jpg
 • WindSurfSchool-56.jpg
  big image
  WindSurfSchool-56.jpg
 • WindSurfSchool-51.jpg
  big image
  WindSurfSchool-51.jpg
 • WindSurfSchool-6.jpg
  big image
  WindSurfSchool-6.jpg
 • WindSurfSchool-35.jpg
  big image
  WindSurfSchool-35.jpg
 • WindSurfSchool-62.jpg
  big image
  WindSurfSchool-62.jpg
 • WindSurfSchool-36.jpg
  big image
  WindSurfSchool-36.jpg
 • WindSurfSchool-61.jpg
  big image
  WindSurfSchool-61.jpg
 • WindSurfSchool-25.jpg
  big image
  WindSurfSchool-25.jpg

H σχολή

H Σχολή είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Eιδικευμένοι εκπαιδευτές σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά των θαλάσσιων σπορ.  Τα μαθήματα γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στις εγκαταστάσεις μας.

 

Activities

Ιστιοπλοϊα

Η ιστιοπλοΐα είναι θαλάσσιο άθλημα. Πήρε το όνομά του από το ιστίο, δηλαδή το πανί που τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν τα σκάφη για να ταξιδεύουν. Τα πανιά δένονταν στα κατάρτια (ιστούς), και με τη βοήθεια του αέρα τα σκάφη που ονομάζονταν ιστιοφόρα αρμένιζαν στις θάλασσες όλου του κόσμου. Και σήμερα ακόμη υπάρχουν πολλά τέτοια σκάφη, που όμως διατηρούν τις μηχανές ως βοηθητικές, σε περίπτωση που επικρατεί άπνοια, δηλαδή δεν φυσάει αέρας. Στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται λόγος για ιστιοπλοΐα, γίνεται για το άθλημα που είναι συναρπαστικό και ένα από τα ωραιότερα που υπάρχουν, γιατί συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας με τις ικανότητες των αθλητών, που πρέπει να είναι πολύ καλά γυμνασμένοι, ειδικά στα πόδια και τη μέση.

Stand Up Paddle / SUP

Το Stand Up Paddle, ή SUP, ή Sup Surf, ή Sup Boarding, ή απλά Paddle είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο θαλάσσιο σπορ των τελευταίων χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο και εδώ και λίγα χρόνια και στην Ελλάδα! Ουσιαστικά είναι όρθια κωπηλασία πάνω σε μια σανίδα. Προέρχεται από το Surf και το Canoe. Εγινε διάσημο από σερφερς στη Χαβάη για να πιάνουν πιο εύκολα τα κύματα. Serfers, Windsurfers, Κωπηλάτες αλλα και διάσημοι σταρ οπως η Cindy Crawford, ο Pierce Brosnan, η Jennifer Aniston, η Rihanna, ο Matthew McConaughey και η Kate Hudson έχουν ήδη λατρέψει το SUP οχι μόνο για τη διασκέδαση που προσφέρει αλλά και για τα σωματικά οφέλη.

Κολύμβηση

Κολύμβηση ειναι ενα άθλημα κίνησης μέσα στο νερό. Σαν άθλημα, το κολύμπι, είναι από τα πιο παλιά και συνηθέστερα. Οι αρχαίοι Έλληνες του έδιναν πολλή προσοχή και θεωρούσαν άσχημο πράγμα το να μην μπορεί κάποιος να κολυμπά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 περιλήφθηκε σαν ιδιαίτερο άθλημα και το κολύμπι κι από τότε έγινε ένα από τα πιο αγαπητά αγωνίσματα. Ισχύουν, όπως για όλα τα αθλήματα, διατάξεις και κανόνες της κολύμβησης. Τα αγωνίσματα που διεξάγονται είναι: Για τους άνδρες, 100 μ., 200 μ., 400 μ., 1500 μ. ελεύθερης κολύμβησης, 4Χ200 μ. ομαδικό και 4Χ100 ατομικό, 200 μ. πεταλούδα και 100 μ. ύπτιο κ.ά. Για τις γυναίκες είναι τα ίδια εκτός από τα 1500 μ. που είναι 800 μ.

Αυτόνομη κατάδυση

Ως αυτόνομη κατάδυση, για να διακρίνεται από τις άλλες μορφές κατάδυσης, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Συνηθέστερα η αυτόνομη κατάδυση αποκαλείται SCUBA diving (Self-Contained Underwater Breathing Apparatus). Ο αυτοδύτης -σε αντίθεση με τον δύτη που είναι εξαρτημένος από έναν ομφάλιο λώρο μέσω του οποίου αντλεί τον ατμοσφαιρικό αέρα ή μείγματα αερίων από σταθμό- φέρει συσκευή συμπιεσμένου αέρα, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στην υποβρύχια κίνηση αλλά και περιορισμό στον χρόνο παραμονής του.

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να γνωρίσει τον υποβρύχιο κόσμο. Στον ίδιο τον Αριστοτέλη ανήκει η ιδέα της πρώτης αναπνευστικής συσκευής υποβρυχίως -μια χύτρα ανεστραμμένη πάνω από την κεφαλή του δύτη, ώστε να συγκρατεί τον αέρα. Ο Θουκυδίδης κάνει επίσης αναφορά για δύτες που πριόνιζαν τα υποβρύχια φράγματα προστασίας των Συρακουσίων, ενώ ο Αρριανός εξιστορεί πως ο Αλέξανδρος έκανε χρήση δυτών στην πολιορκία της Τύρου.

Θαλάσσιο Σκι

Το Θαλάσσιο Σκι γεννήθηκε μεταξύ των ετών 1920 και 1930, ταυτόχρονα σχεδόν στην Ευρώπη και την Αμερική, σαν απλή ψυχαγωγία. Στον αθλητικό τομέα η ανάπτυξή του άρχισε με τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, που διοικεί σήμερα το άθλημα, ιδρύθηκε το 1955. Στην Ελλάδα το 1937 ιδρύεται ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης και ταυτόχρονα το τμήμα Θαλασσίου Σκι από τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΑΚΗ, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος επί σειρά ετών, ο οποίος ιδρύει παράλληλα και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι, σήμερα, σχεδόν σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με το θαυμάσιο σπορ του θαλάσσιου σκι. Περισσότεροι από 50.000 είναι οι αθλητές που συμμετέχουν σε διάφορα αθλητικά γεγονότα, σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Υπάρχουν σε 76 χώρες εθνικές ομοσπονδίες του θαλασσίου σκι.

WindSurfSchool

Τα μαθήματα γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη διάθεση των ιστιοπλόων και σερφιστών, αποδυτήρια, αίθουσα θεωρίας, beach bar.